Naast de leegstand van verzorgingscentra, worden er ook enkele vakantieparken nauwelijks of niet (meer) gebruikt. Deze parken zijn, na aanpassingen, uitermate geschikt om door ouderen permanent bewoond te kunnen worden. In zo een park voor ouderen, kan geconcentreerde zorg worden geleverd aan ouderen, die meer zorg nodig hebben. Hierdoor kunnen echtparen langer bij elkaar blijven wonen.
De woningen worden aangepast aan persoonlijke behoeften, makkelijk toegankelijk, brede deuropeningen, geen drempels, etc. De wegen op het terrein en de toegangspaden naar de woningen worden rolstoel/scootmobiel vriendelijk gemaakt en voorzien van navigatiepunten.
Bij de ingang komen centrale voorzieningen, zoals een medisch centrum, een informatiecentrum, een servicepunt, een centrale keuken en een theehuis met terras. Ook zal er op het terrein een zwembad en een kleine boerderij met gezelschapsdieren worden verwezenlijkt.

Medisch centrum
In het medisch centrum bij de ingang van het park zullen al dan niet parttime worden gevestigd: een huisarts, een fysiotherapeut, een mondhygiëniste, een tandarts, verpleegkundigen voor oa diabetes, een kapsalon en een oefen/gymnastiekzaal. Dit centrum kan ook worden gebruikt door mensen uit de directe omgeving van het park.

Informatiecentrum
Het informatiecentrum is het eerste aanspreekpunt voor het park.